MentorWIN Sharing Corner with Ayça Kinden at Yapı Kredi Bank

Aya-Kinden-Capital-Structure-Advisory-Associate-Investment-Banking-atYap-Kredi-Bank

MentorWIN programı kapsamında, 25 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Mentoring Refresher Programı'ndan sonra sevgili üyemiz Ayça Kinden ile sohbet gerçekleştirdik. Kendisinin mentörlük yolculuğu TurkishWIN üyeliği kapsamında başladı. Harika bir mentor ve mentee olacağına eminiz. Kendisine iyi şanslar diliyoruz.

Turkishwin mentörlük sürecine dahil olmaya neden karar verdiniz?

Bazen tecrübe kazanmak için illa deneyimlemeniz gerekmez, daha önce denemiş birinin tecrübelerinden de çok şey öğreniriz. Hem kariyer yolumu hem de geleceğimi planlarken benimle benzer yollardan geçmiş, daha çok tecrübe edinmiş kadınlarla fikir alışverişinde bulunmak, beraber bir yol haritası çizebiliyor olmak, ilerlediğim yolda yalnız olmadığımı görmek benim için çok çok ama çok değerli. Bu sebeple vizyonumu açacağından çok emin olduğum için Turkishwin mentörlük programına katılmayı istedim.

Mentee ya da mentor olmak için eğitim ve hazırlığı neden önemli buluyorsunuz?

Daha doğru mentor-mentee ilişkisi kurulacağını düşünüyorum. Çünkü eğitimle her iki taraf sorumluluklarını, yapması/yapmaması gereken şeyleri daha iyi biliyor olacak.

25 Şubat’taki Mentoring Refresher eğitimi nasıl geçti? Aklınızda neler kaldı? En çok neden etkilendiniz?

Harikaydı! Kadınların birbirine güç ve destek verdiğini birebir gözlemlemiş oldum etkinlikte. Bu da Türkiye’ye ve Türkiye’deki kadına olan inancımı daha da arttırdı.

Bugün mentee ya da mentör olsanız, ilk alacağınız aksiyon ne olurdu?

Şu an daha çok mentee olmam gerekiyormuş gibi hissediyorum :) Bugün mentee olsaydım mentorüme kariyer değişimi hakkında bana nasıl bir önerisi olurdu onu sorar, onun da önerileriyle bir yol haritası çıkarmak isterdim.

Learn more! turkishwin.com/mentorwin

Stay In Touch

TurkishWIN is a global community of women with cultural, professional or family ties to Turkey. We network for change. Sign up to hear about our updates or join an event as our guest in your city.

© 2024 Your Company. All Rights Reserved.